Fargerike kårer Årets Farge 2012 for det norske markedet!

Årets Farge 2012

Årets Farge 2012 er grønt! Basert på analyser fra det globale trendbyrået Nelly Rodi, Fargerikes salg og vår kjenneskap til den norske forbruker, ble årets farge 2012 kåret. Årets Farge vil bli en årlig hendelse, og at en ny spennende farge vil bli annonsert for alle fargeglade nordmenn i begynnelsen av hvert år.

Grønn blir for 2012 Årets Farge. Om du ønsker å male, innvendig, utvendig, møblene dine eller velge nye tekstiler til ditt hjem vil Fargerike anbefale å se på de grønne nyansene. Som Norges største fargehandel, har vi i år startet en helt ny tradisjon, et stort årlig event hvor Årets Farge blir utropt. For 2012 ble den altså grønn. "Vi har en stor nasjonal og lokal fargeekspertise, og den ønsker vi å bruke mye mer aktivt fremover," forteller Dagny Thurmann-Hoelseth, Kreativ Leder hos Fargerike, som omfatter 110 butikker.

Fargerike samarbeider med mange eksterne eksperter for å bygge egen kompetanse. "Vi jobber med Natural Colour System® (NCS), IFI (Informasjonskontoret for farge og interiør) og trendbyråer som for eksempel franske Nelly Rodi og danske PEJ-Gruppen," fortsetter Dagny Thurmann-Hoelseth. "Basert på den informasjonen tilbyr vi egne kurs for butikkansatte om farger og nyanser for å fortsette å være ekspertene når det gjelder farger."

Bakgrunnen for valg av fargen grønn baserer seg altså på forskning og analyse av kommende globale trender og analyse fra Fargerikes 110 landsdekkende butikker som vet hva nordmenn liker og etterspør.

Globalt sett er Norge spesielt. Norge står på sidelinjen av de dramatiske situasjonene som utspiller seg i resten av verden og har en arbeidsledighet under to prosent. Norge har fortsatt økonomisk fremgang sammenlignet med resten av verden. Historisk sett har nordmenn vært veldig fargeglade, selv i forhold til våre skandinaviske naboer, med et lite opphold på 2000-tallet. Sist men ikke minst spiller naturen en stor rolle for nordmenn i forhold til farger.

"Det norske folket har et dypt ønske om å komme seg tilbake til fargene. Derfor spår Fargerike at det nye tiåret markerer returen til fargene. Det starter med små steg som går over i store sprang for den som vil være med," avslutter Dagny Thurmann-Hoelseth.

Fargerike ønsker lykke til med fornyelse både innevendig og utvendig i 2012. 110 butikker med lokale farge- og interiøreksperter over hele Norge står til disposisjon med ytterligere veiledning.